Posne krofne po receptu Kristine Ćetković
Ko još može da kaže „ne“ krofnama? Zaboravljamo na dijete i režime ishrane kada ih ugledamo na stolu. Ali ne brinite ‒ postoji i posno rešenje, bez mleka i jaja.
Kristina Ćetković, supruga pop zvezde Sergeja Ćetkovića, koja je nedavno pokrenula svoj gastro-kanal na Jutjubu, preporučuje vam jedno „krofnasto“ remek-jelo!
Pročitajte: Kristina Ćetković podelila recept za proju sa spanaćem i nanom, Lola i Mila je obožavaju

Nebojša Babić
Sastojci
‒ 1 kg brašna
‒ 400 ml mlake vode
‒ 220 ml kisele vode
‒ 120 ml ulja
‒ 30 g suvog kvasca
‒ 7 g soli (1 kašičica)
‒ 40 g šećera (2 kašike)
‒ 2 kašike ekstrakta vanile
‒ narendana kora jednog limuna
‒ 1 l ulja za prženje krofni
‒ šećer u prahu za posipanje
Pročitajte: Kraljica američkih krofni otkriva svoj tajni recept - Korak po korak do savršenstva
Posne krofne Kristine Ćetković pravo su remek-jelo
U posudu za mešenje uspite brašno, mlaku vodu, kvasac, so, šećer, ekstrakt vanile, ulje, kiselu vodu i narendanu koru limuna. Mutite mikserom, najjačom brzinom, 5-6 minuta. Pokrijte posudu kuhinjskom krpom i odložite je na toplo mesto na 30 do 40 minuta da testo nadođe.
Kada je nadošlo, izručite ga na brašnom posutu radnu površinu i kratko premesite.
Razvucite testo oklagijom na debljinu od oko 1 cm, povremeno ga posipajući brašnom kako se ne bi lepilo.
Vadite krofne čašom ili modlom i ređajte ih na radnu površinu posutu brašnom. Ostatak testa premesite pa izvadite novu turu. Pre prženja krofne ostavite da odstoje 5 minuta.
U šerpu uspite ulje i dobro ga zagrejte. Pržite na srednjoj do jakoj vatri, tako što ćete gornji deo krofne okrenuti da bude u ulju. Protresite šerpu. Krofne pržite po minut sa svake strane da lepo porumene. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.
Pospite šećerom u prahu i poslužite. Prijatno!
Slične Vesti
Pročitajte još
Ovde stanuju stihovi: Zavirite u zlatiborsko utočište Ljubivoja Ršumovića
Kuća Ljubivoja Ršumovića na Zlatiboru je simbol pripadanja
21/04/2025
Saznajte višeUskrs kod Marića i Vesne obeležili raskoš, jaja i posebna poruka
Dom Vesne Radusinović i Milomira Marića danas izgleda ovako
20/04/2025
Saznajte višeIdealna praznična poslastica: Seka Aleksić bez ove torte ne može da zamisli Uskrs
Torta Seke Aleksić oduševila, ovaj recept morate isprobati
20/04/2025
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs?
20/04/2025
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
19/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)