Recept Gorice Popović za pivski hleb
Gorica Popović je jedna od najboljih kuvarica među glumicama, to mogu da potvrde svi koji je znaju. Kada nije zauzeta snimanjima i pozorišnim predstavama, voli da se malo udalji od Beograda, a mir pronalazi u svojoj vikendici na Srebrnom jezeru.

Luka Šarac
Kolege i prijatelje često zove u goste i oduševljava ih specijalitetima iz kuhinje. S vremena na vreme zagolica maštu i pratiocima na Instagramu, zahvaljujući fotografijama nekog sočnog jela koje samo što je skinula sa šporeta. Ili, u ovom slučaju, izvadila iz rerne.
Pročitajte: Božo Vrećo ima sjajan recept za svaku priliku - Hleb sa četiri vrste brašna, mekan i ukusan kao kolač
Pre nekoliko nedelja na njenom profilu je osvanuo – pivski hleb. U obliku rumenog meseca, tek ispečen i spreman za trpezu. „Pišite recept!“, poručivali su joj ispod slike. Hleb je zaradio mnoštvo lajkova, a mi nismo mogli da izdržimo, pa smo ponašli jedan predlog za ovu deliciju.

Pivski hleb priprema se jednostavno, mekan je i veoma ukusan. Obično se pravi u klasičnom obliku hleba, ali možete izabrati i varijantu za koju se Gorica odlučila. Ako niste ljubitelj belog hleba, koji ni nutricionisti baš ne savetuju, ovo je savršeno rešenje, pogodno i za nastupajuće zimske dane.
Potrebno vam je 400 grama brašna (tip 400), kesica praška za pecivo, kašičica soli, 120 grama putera i naravno, konzerva piva. Nemojte da preterujete, ona manja od 0,33 litra je sasvim dovoljna. Po želji možete dodati i med.

Promo
Dok se rerna lagano greje, obložite pleh papirom za pečenje. Može da bude okruglog oblika, kao za tart ili picu. Sve sastojke stavite u vanglu i mešajte varjačom, kao što i inače pravite hleb. Neka se dobro sjedine.
Smesu sipajte u pleh. Puter isecite na šnite i poređajte ih od gore ili ga otopite, pa prelijte po površini. Stavite da se peče oko 50 minuta, na 180 stepeni, dok hleb ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Pročitajte: Snimak iz kuhinje o kome bruji ceo svet - Novak peče Stefanu palačinke, imamo i recept
Ako nemate ideju za doručak, znajte da se pivski hleb sjajno slaže sa svim namazima, od sireva i humusa do džemova i kremova.
Slične Vesti
Pročitajte još
Hilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)