Sastojci:
- 4 jajeta
- 3 kašike pavlake
- 2 kašike kiselog mleka
- 2 dl kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- 0,5 dl ulja
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
- 2 dl mleka
- 150 g feta sira
- 500 g spanaća
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Spanać obariti u slanoj vodi, procediti ga i sitno iseckati, a sir izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, pavlaku, kiselu vodu, mleko,kiselo mleko, prašak za pecivo i ulje, te dobro izmešati.
3. U umućenu masu postepeno dodavati pšenično i kukuruzno brašno mešajući sve vreme kako bi se dobila kompaktna masa. Na kraju dodati spanać i sir, začiniti po ukusu i polako promešati.
4. Kalupe za projice nauljiti i posuti brašnom, pa u njih sipati pripremljenu masu. Projice staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)