Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g pilećeg belog mesa
- 300 g šampinjona
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 crvena paprika
- 1 praziluk
- 1 dl soka od paradajza
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 20 g semena lana
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Piletinu samleti, tikvice očistiti i iseći na kocke, papriku i praziluk takođe iseckati na kocke, a šampinjone na listove.
3. Dublju tepsiju nauljiti, staviti dve kore, a potom naneti deo pripremljenog fila i prekriti jednom korom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Završiti sa korom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko.
5. Pripremljenu pitu iseći na kocke i zaliti mešavinom jaja, pavlake i mleka, pa posuti semenom lana. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)