Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g mlevene junetine
- 2 glavice crvenog luka
- 2 dl milerama
- 2 crvene paprike
- 2 jajeta
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crveni luk sitno iseckati te propržiti na malo ulja, potom dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša.
3. Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od 5 mm i podeliti na dva dela.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti polovinom razvučenog testa.
5. Preko testa sipati pripremljen fil i poravnati.
6. Ostatak razvučenog testa izrezati na šire rezance, rasporediti ih preko mesne mase i premazati umućenim jajetom. Pripremljenu pitu staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC i peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)