Sastojci:
- 300 g kačkavalja
- 250 g kajmaka
- 500 g mekog brašna tipa-400
- 4 jajeta
- 2 žumanceta
- 2 dl mleka
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika ulja
- so, kim
Priprema:
1. U mlakom mleku rastopiti kvasac, šećer i malo soli, pa ostaviti na toplom
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani kačkavalj, brašno, jaja, kajmak i nadošao kvasac, začiniti po ukusu, te ručno umesiti glatko testo.
3. Pripremljeno testo razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa pomoću kalupa vaditi pogačice.
4. U nauljen pleh poslagati pogačice, premazati ih žumancetom i posuti kimom.
5. Ovako pripremljene pogačice ostaviti da nadođu, te ih peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)