Sastojci:
- 200 g bekon slanine
- 200 g kiselih krastavaca
- 3 crvene pečene paprike
- 250 g trapista
- 100 g praške šunke
- 4 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl pavlake
- 1,5 dl ulja
- 350 g brašna
- 1 kašika ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Bekon slaninu, kisele krastavce, pečenu papriku, trapist i prašku šunku iseći na kocke.
2. U dubljoj posudi umutiti jaja, polovinu pavlake, ulje, brašno i prašak za pecivo, te dodati seckane sastojke i promešati.
3. Pripremljenu masu začiniti po ukusu, sipati u nauljen, brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, pa je dekorisati ostatkom pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)