Sastojci:
- 4 krastavca
- 300 g mlevene junetine
- 50 g pirinča
- 50 g bekon slanine
- 1 jaje
- 1 l juneće supe
- 100 g putera
- 2 kašike brašna
- 2 dl biljne pavlake
- 2 kašike soka od limuna
- začin C, so
Priprema:
1. Krastavce oguliti te pažljivo izdubiti sredinu, pri tom vodeći računa da se ne raspadnu. Slaninu sitno iseckati, a pirinač napola obariti u slanoj vodi.
3. Pripremljenom masom puniti krastavce a potom ih uviti u foliju i staviti u juneću supu da se kuvaju 30 minuta.
4. Posebno otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti da porumeni, zatim sipati malo juneće supe pa kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a potom umešati biljnu pavlaku i sok od limuna, i začiniti po ukusu.
5. Kuvane krastavce izvaditi iz folije, ostaviti ih da se ohlade i preliti pripremljenim sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)