Slani rolat s makom

Slani rolat s makom

Autor: | 01/11/2013

0

Za koru:

  • 8 belanaca
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike mlevenog maka
  • so

Za fil:

  • 500 g švapskog sira
  • 8 žumanaca
  • 150 g listova praške šunke
  • 5 kiselih krastavaca
  • 5 kašika ulja
  • mešavina začina

Priprema:

Kora:

1. Belanca pomoću miksera umutiti u čvrst sneg. Dodati so po ukusu i mutiti još minut.
2. U masu od belanaca dodati brašno i mak pa polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu kako bi omekšala.

Fil:

1. Žumanca dobro umutiti, sipati na vrelo ulje i ispeći palačinku. Ostaviti je da se ohladi i sitno iseckati.
2. U švapski sir dodati mešavinu začina po ukusu i polako promešati. Kisele krastavce sitno iseckati.

Finalni postupak:

1. Omekšalu koru razviti i premazati sa 1/3 švapskog sira, posuti sa 1/2 kiselih krastavaca i 4 žumanaceta. Zatim naneti listove praške šunke, premazati sa 2/3 sira pa posuti ostatkom krastavaca i jaja.

2. Filovanu koru urolovati, premazati ostatkom sira i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti