Za testo:
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- 1 dl piva
- 125 g brašna
- 60 kačkavalja
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 40 g putera
- 0,5 dl ulja
- so
Za fil:
- 2 dl pavlake
- 150 g kačkavalja
- 150 g šunkarice
- 100 g mariniranih šampinjona
Testo:
1. Žumanca odvojiti od belanaca, te ih sjediniti sa mlekom, pivom, brašnom, mlevenom paprikom i otopljenim puterom, a zatim sve dobro izmešati.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg pa ih polako sjediniti sa prethodno pripremljenom masom, zatim umešati kačkavalj i začiniti po ukusu.
3. Teflonski tiganj nauljiti i u njemu od pripremljene mase ispeći šest palačinki.
Fil:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šunkaricu iseći na rezance, a šampinjone na listove.
Finalni postupak:
1. Svaku palačinku premazati pavlakom, posuti šunkaricom, kačkavaljem i šampinjonima, te saviti u trougao i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)