Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Autor: | 26/10/2013

0

Sastojci:

  • 30 većih šampinjona
  • 1/2 praziluka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 200 g pelata paradajza
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • sok od jednog limuna
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Oprati pečurke i odvojiti drške, pa ih poprskati limunovim sokom da ne bi pocrnele. Praziluk i drške od pečuraka sitno iseckati, tunjevinu procediti od ulja, a pelat paradajza iseći na kocke.

2. U teflonski tiganj sipati malo ulja, poslagati kape šampinjona i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne omekšaju, zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od šampinjona staviti praziluk, pa kad omekša dodati pelat paradajza i seckane drške pečuraka, začiniti po ukusu i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja umešati tunjevinu i pršun. Pripremljenom masom puniti kape od pečuraka.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još