Za hleb:
- 1 kg mekog brašna tipa-400
- 4 dl vode
- 1 kašičica šećera
- 1 svež kvasac
- so
Za fil:
- 150 g putera
- 200 g praške šunke
- 300 g švapskog sira
- 150 g feta sira
- 6 kiselih krastavaca
- 4 jajeta
- 150 g mariniranih šampinjona
- 1 paprika babura
- začin C
Za dekoraciju:
- 100 g listova praške šunke
- 100 g dimljenog sira
- 1 šeri paradajz
Hleb:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti svež kvasac, mlaku vodu, šećer i malo soli, te postepeno dodavati brašno meseći ručno sve vreme dok se ne dobije glatko i elastično testo.
2. Pripremljeno testo prekriti platnenom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo premesiti, staviti u nauljen, brašnom posut kalup, ostaviti još malo da nadođe pa staviti u zagrejanu rernu i peći dok ne porumeni.
Fil:
1. Prašku šunku, krastavce i papriku iseći na kockice, jaja obariti te i njih iseckati na kockice, a šampinjone na listove.
2. U dubljoj posudi mikserom umutiti omekšao puter, švapski i feta sir, te dodati seckanu šunkaricu, jaja, krastavce, šampinjone i papriku. Sve sastojke izmešati i začiniti po ukusu.
Finalni postupak:
1. Od pečenog i ohlađenog hleba iseći gornju koru a zatim izdubiti sredinu tako da ostane 1 cm hleba.
3. Ohlađen filovan hleb posuti rendanim dimljenim sirom i dekorisati ga rolovanom praškom šunkom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)