Sastojci:
- 300 g mlevenog ”plazma” keksa
- 200 g mlevenih lešnika
- 1 veća konzerva ananasa
- 3 dl soka od ananasa
- 300 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 4 dl mleka
- 6 žumanaca
- 150 g šećera
- 3 vanil-šećera
- 3 kašike brašna
- 1 šlag
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti ”plazma” keks i lešnike, dodati sok od ananasa te dobro izmešati.
3. U malo mleka razmutiti šećer, vanilšećer, brašno i žumanca, a ostatak mleka staviti da se kuva. Pripremljenu masu sipati u ključalo mleko i kuvati, uz stalno mešanje, dok se masa ne zgusne.
4. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi pa je sjediniti sa umućenim ostatkom putera.
5. Preko oblikovane donje kore naneti pripremljen fil, a po njemu rasporediti ananas isečen na kocke.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati tortu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)