Sastojci:
- 650 g piškota
- 1 l mleka
- 14 kašika šećera
- 10 kašika griza
- 350 g margarina
- 1 konzerva ananasa
- 400 g jagoda
- 3 dl soka od ananasa
- 4 žumanceta
- 5 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati griz i mešati dok se ne zgusne.
3. U ohlađen griz dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Ananas iseći na kocke, a jagode na kolutove.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a jednu trećinu ostaviti za premazivanje torte. U preostali deo šlaga dodati ananas i jagode pa polako promešati.
6. Piškote natopiti sokom od ananasa i njima prekriti dno tacne za tortu. Premazati ih trećinom fila i naneti trećinu šlaga sa voćem. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti piškotama.
7. Piškote premazati preostalim šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)