Sastojci:
- 700 g koprive
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 400 g šampinjona
- 500 g tankih kora za pitu
- 2 dl kisele pavlake
- 2 dl biljne pavlake
- 5 jaja
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- začin C
Priprema:
1. Koprivu kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je izvaditi i iseći na kocke. Crni i beli luk sitno iseckati, a šampinjone iseći na listove.
3. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi, a zatim umešati 2 jajeta i kiselu pavlaku.
4. Odgovarajuću dublju tepsiju nauljiti, obložiti je sa dve kore za pitu, pa naneti sloj pripremljenog fila, zatim naizmenično ređati koru i fil dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Filovanu koru iseći na kocke.
5. Posebno sjediniti 3 jajeta, biljnu pavlaku i mleko, te dobijenom mešavinom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)