Sastojci:
- 500 g tankih kora za gibanicu
- 3 praziluka
- 6 kuvanih krompira
- 3 dl kisele pavlake
- 4 jajeta
- 0,5 dl ulja
- 50 g putera
- začin C, biber
Priprema:
1. Praziluk iseći na kolutove, a bareni krompir izrendati na krupno rende.
3. Tiganj sa prženim prazilukom izmaći sa ringle, dodati rendani krompir, pavlaku i jaja, pa polako promešati i začiniti po ukusu.
4. Prve dve kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu, te ih premazati sa malo pripremljenog fila, odgore preklopiti trećom korom, a zatim opet naneti fil. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Filovane kore pažljivo urolovati, pa ih staviti u podmazanu tepsiju. Rolat peći u vreloj rerni 45 minuta na 220 °C.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)