Trouglovi sa paradajzom i mocarelom

Trouglovi sa paradajzom i mocarelom

Autor: | 26/09/2013

0

Sastojci:

  • 600 g mekog brašna
  • 1 pakovanje svežeg kvasca
  • 3 dl vode
  • 200 g šeri paradajza
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 150 g mocarele
  • so, začin C, origano, bosiljak

Priprema:

1. Kvasac i malo soli rastopiti u mlakoj vodi, te postepeno dodavati brašno ručno meseći sve vreme.

2. Umešeno testo oblikovati u jufku, prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
3. Testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm a zatim iseći jednostrane trouglove (dužina stranice 8 cm).
4. Posebno sjediniti maslinovo ulje, začin C, bosiljak i origano.
5. Paradajz preseći na polovine, te svaku polovinu utisnuti na jedan trougao. Gotove trouglove premazati pripremljenom mešavinom, pa ih poslagati na pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peku u zagrejanu rernu.
6. Pred kraj pečenja pleh izvaditi iz rerne, te na svaki trougao staviti malo seckane mocarele i vratiti u rernu da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još