Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 300 g ajvara
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1,5 dl kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- so, biber
Priprema:
1. Na malo ulja ispržiti mleveno meso i začiniti po ukusu. Zatim ga skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti ajvar sa 2 žumanceta.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa dno prekriti korom za pitu. Poprskati je mešavinom ulja i kisele vode te naneti drugu koru. Preko druge kore rasporediti malo fila od mesa i prekriti trećom korom. Poprskati je
mešavinom ulja i vode pa premazati sa malo fila od ajvara. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa 2 kore.
5. Filovanu pitu iseći na kocke.
6. Posebno umutiti jedno jaje, 2 belanceta, pavlaku, prašak za pecivo i mleko. Smesom preliti pitu i ostaviti je da odstoji 15 min.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)