Za testo:
- 1 dl ulja
- 5 dl vode
- 250 g griza
- 50 g brašna
- 3 kašike obarenog spanaća
- 6 jaja
Za fi l:
- 250 g pilećeg belog mesa
- 1 dl pavlake
- 2 paradajza
- 3 kisela krastavca
- 100 g majoneza
- 3 kašike ulja
- začin C, kari
Testo:
1. Vodu i ulje pomešati i kuvati dok ne proključa.
2. Skloniti sa šporeta pa dodati griz i brašno, dobro izmešati te ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu dodati obaren sitno seckan spanać, začiniti po ukusu pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom sve vreme dok se ne dobije kompaktna masa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pripremljen fi l za testo sipati u poslastičarski džak, te istiskivati manje gomile testa na svakih 3 cm.
5. Pripremljeno testo peći u zagrejanoj rerni na 250 °C 25 minuta dok krofne ne porumene sa svih strana. Pečene krofne ostaviti da se ohlade pa ih preseći poprečno na pola.
Fil:
1. Piletinu pržiti na malo ulja sa svih strana dok ne porumeni, ostaviti je da se ohladi pa je sitno iseckati. Krastavac iseći na kockice, a paradajz na kolutove.
3. U svaku princes krofnu staviti po kašiku pripremljenog fi la i jedan kolut paradajza, preklopiti ih, te poslagati na tacnu za služenje.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)