Sastojci:
- 500 g mekog brašna tipa-400
- 1,5 dl vode
- 100 g putera
- 200 g kačkavalja
- 200 g gorgonzole
- 1 dl biljne pavlake
- 1 dl kisele pavlake
- 300 g spanaća
- crvena prehrambena boja
- 1 kašičica ulja
- so
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, vodu i malo soli, te postepeno dodavati brašno, meseći sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
3. Spanać obariti, procediti i sitno iseckati, te sjediniti sa jednom jufkom i dobro ručno umesiti kako bi se dobilo zeleno testo. U drugu jufku dodati malo prehrambene boje da se dobije crveno testo, a u poslednju ne dodavati ništa.
4. Svaku jufku razvući oklagijom na debljinu od 0,5 cm pa razvučeno testo iseći na rezance.
5. U dublju šerpu sipati vode, dodati malo ulja i ostaviti da provri. Kada voda proključa, spuštati rezance i kuvati ih dok ne omekšaju.
6. Posebno na pari otopiti puter i gorgonzolu, te dodati biljnu i kiselu pavlaku pa kuvati dok ne proključa. Zatim izmaći sa ringle, dodati rendani kačkavalj, promešati i začiniti po ukusu.
7. Kuvane rezance procediti i preliti ih sosom od sira.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)