Sastojci:
- 250 g graška iz konzerve
- 8 šnita barene dimljene šunke
- 3 kašike brašna
- 3 jajeta
- 3 dl mleka
- 100 g mariniranih šampinjona
- 0,5 dl ulja
- so, biber
Priprema:
1. U dubljoj šerpi zagrejati ulje, dodati brašno i kratko ga propržiti, pa sipati mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umućena belanca dodati pripremljenom filu i polako promešati.
4. Kalupe za mafine nauljiti, obložiti listovima šunke, pa sipati pripremljen fil. Medaljone peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)