Sastojci:
- 500 g mekog brašna tip-400
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 3,5 dl mleka
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 250 g punjenih zelenih maslina
- so, šećer, origano
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti kvasac, mlako mleko, malo šećera i soli, pa postepeno dodavati brašno meseći ručno sve vreme. Testo mesiti dok ne počne da se odvaja od ruku, a zatim ga ostaviti da miruje 60 minuta. minuta, pa peći u rerni dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)