Sastojci:
- 2,5 dl jogurta
- 3 dl mleka
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 žumanceta
- 1 dl ulja
- 1 kg mekog brašna tip-400
- 200 g margarina
- 250 g švapskog sira
- 200 g praške šunke
- 30 g susama
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti kvasac, šećer i mlako mleko, pa ostaviti da odstoji dok kvasac ne nadođe.
3. Svaku jufku oklagijom razvući u krug prečnika 30 cm, sve premazati margarinom, sem poslednje, pa naslagati jednu na drugu i ostaviti da odstoje oko 20 minuta.
4. Odstojalo testo oklagijom razvući što tanje, u krug prečnika 70 cm, te iseći na 4 dela u obliku krsta, a svaku četvrtinu podeliti na 8 delova.
5. Prašku šunku iseći na kockice, pa sjediniti sa švapskim sirom. Po kašičiču pripremljene mase staviti na svaki trougao od testa i zaviti.
6. Oblikovane kroasane poslagati u nauljen, brašnom posut pleh, pa premazati žumancetom i posuti susamom.
7. Pripremljene kroasane ostaviti da odstoje 60 minuta, a zatim ih staviti da se peku u zagrejanu rernu na 170 °C dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)