Sastojci:
- 550 g mekog brašna
- 1/2 svežeg kvasca
- 2 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 8 pilećih viršli
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešati da nema grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, te okruglim zupčastim nožem iseći pravougaonike širine 4 i dužine 6 cm.
5. Potom pravougaonike od testa zaseći po sredini četiri puta.
6. Viršle iseći na manju parčad dužine 2 cm.
7. Na svaki komad testa staviti po jednu viršlu i urolovati, a krajeve slepiti tako da se dobije izgled fenjera.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati viršle u testu i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na
200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)