Sastojci:
- 8 palačinki
- 500 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja crvena paprika
- 2 dl soka od paradajza
- 4 kašike ulja
- origano
- mešavina začina
Za preliv:
- 3 dl jogurta
- 3 jajeta
- 100 g kačkavalja
Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice.
2. Na ulju propržiti crni luk, a zatim dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati mlevenu junetinu i propržiti. Sipati sok od paradajza i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.
5. Na svaku palačinku staviti malo fila. Bočne stanice palačinke preklopiti ka unutra, a potom urolovati.
6. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati palačinke.
7. Posebno pripremiti preliv: belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca i jogurt, dodati rendani kačkavalj i promešati. Na kraju sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca.
8. Pripremljenu smesu preliti preko palačinki. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)