Sastojci:
- 10 parčadi tosta
- 500 g mlevene junetine
- 4 dl mleka
- 4 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 150 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 200 g šampinjona
- 200 g pelata paradajza
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašika putera
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kocke, šampinjone na listove, a pelat paradajza samleti.
3. Dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku.
5. Okruglu vatrostalnu posudu premazati puterom. Tost natopiti smesom od jaja i poređati po dnu vatrostalne posude.
6. Preko naneti fil od mesa i poravnati.
7. Fil posuti rendanim kačkavaljem. Preostali tost takođe natopiti smesom od jaja i poređati preko kačkavalja.
8. Pripremljenu pitu odozgo preliti ostatkom smese od jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)