Punjene kifle

Punjene kifle

Autor: | 11/11/2014

0

Sastokci:

8 manjih puter kifli
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
250 g šampinjona
2 kašike brašna
40 g putera
3 dl mleka
200 g praške šunke
200 g kačkavalja
1 crvena paprika babura
bosiljak, so

Priprema:

1. Crni luk, prašku šunku i crvenu papriku iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Šampinjone iseći na listove, kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati crni i beli luk, pa kratko propržiti.
4. Potom dodati crvenu papriku i pržiti je dok ne omekša. Na kraju dodati šampinjone i dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti mleko i brašno, te postepeno dolivati u smesu od dinstanog povrća uz neprestano mešanje dok se umak ne zgusne.
6. Pred kraj kuvanja dodati bosiljak, kačkavalj i začine po ukusu, pa promešati da bi se sir rastopio.
7. Puter kifle zarezati, a potom unutrašnjost izvaditi i napuniti pripremljenim filom.
8. Nakon toga kifle poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180ºC 10 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još