Sastokci:
8 manjih puter kifli
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
250 g šampinjona
2 kašike brašna
40 g putera
3 dl mleka
200 g praške šunke
200 g kačkavalja
1 crvena paprika babura
bosiljak, so
Priprema:
2. Šampinjone iseći na listove, kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati crni i beli luk, pa kratko propržiti.
4. Potom dodati crvenu papriku i pržiti je dok ne omekša. Na kraju dodati šampinjone i dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti mleko i brašno, te postepeno dolivati u smesu od dinstanog povrća uz neprestano mešanje dok se umak ne zgusne.
6. Pred kraj kuvanja dodati bosiljak, kačkavalj i začine po ukusu, pa promešati da bi se sir rastopio.
7. Puter kifle zarezati, a potom unutrašnjost izvaditi i napuniti pripremljenim filom.
8. Nakon toga kifle poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180ºC 10 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)