Sastojci:
1 list oblande
300 g švapskog sira
2 kašike pavlake
3 fileta pečene paprike
1/2 kašičice tucane ljute paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
50 g zelenih maslina bez koštica
mešavina začina
Priprema:
1. Dobro oceđene filete pečene paprike iseći na kockice, a masline na kolutove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, pavlaku, tucanu ljutu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu, te dobro izmešati.
3. Dodati pečenu papriku i zelene masline, pa promešati varjačom.
4. Čistu kuhinjsku krpu natopiti vodom, a potom je dobro ocediti i raširiti na radnu površinu. Preko nje staviti list oblande i premazati ga pripremljenim filom.
5. Pomoću kuhinjske krpe oblandu čvrsto urolovati i zajedno sa krpom staviti u frižider.
6. Kada se rolat stegne, iseći ga na parčad i poslužiti.
Recept Biljane Milošević iz Kruševca
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)