Sastojci:
450 g brašna
2 dl mleka
1 dl ulja
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
100 g putera
150 g trapista
150 g mariniranih šampinjona
150 g kečapa
200 g praške šunke
Priprema:
1. Prašku šunku iseći na kockice, trapist izrendati na krupno rende, a marinirane šampinjone iseći na listove.
3. U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, prašku šunku i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo testo podeliti na osam jufki te svaku istanjiti pomoću oklagije na debljinu od tri milimetra.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i dno prekriti jednom korom. Premazati sa malo kečapa, posuti trapistom, mariniranim šampinjonima i poprskati otopljenim puterom. Prekriti drugom korom, te isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Poslednju koru samo poprskati otopljenim puterom. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)