Sastojci:
2 deblja praziluka
200 g ovčijeg sira
100 g margarina
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
1 veza peršuna
mleveni kim
so, biber
Priprema:
1. Praziluk očistiti i beli deo iseći na komade dužine 10 cm.
2. Unutrašnjost belog dela istisnuti tako da ivice praziluka ostanu debljine 0,5 cm.
3. Ovčiji sir izgnječiti, dodati margarin i dobro umutiti kako bi se dobila kremasta masa.
4. Zatim dodati sitno seckan peršun, ljutu papričicu, izgnječen beli luk i mleveni kim po ukusu. Začiniti i polako promešati.
5. Pripremljenim filom od sira napuniti unutrašnjost praziluka i ostaviti u frižider da se stegne. Potom ga iseći na kolutove i služiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)