Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g mladog spanaća
- 250 g mladog sira
- 4 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g putera
- 3 kašike maslinovog ulja
- mešavina začina
- so
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Spanać izblanširati u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati spanać i beli luk. Sve kratko propržiti te skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smesu dodati izmrvljeni mladi sir i umućena jaja pa promešati.
5. Pravougaonu tepsiju premazati puterom, a dno prekriti dvema korama za pitu. Premazati sa malo fila od spanaća i prekriti jednom korom. Isti postupak (kora, fil) ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa dve kore za pitu.
6. Pripremljenu pitu iseći na kocke i preliti je otopljenim puterom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)