Sastojci:
- 400 g starog hleba
- 2,5 dl mleka
- 4 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 100 g praške šunke
- 100 g kačkavalja
- 2 struka mladog luka
- 3 dl ulja
- 200 g majoneza
- mešavina začina
Priprema:
1. Stari hleb iseći na krupnije kocke pa ga preliti mlakim mlekom i ostaviti da nabubri. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
2. Prašku šunku i mladi luk sitno iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljeni hleb, prašku šunku, mladi luk, kačkavalj, umućena jaja i prašak za pecivo. Dodati začine po ukusu i dobro izmesiti da se dobije kompaktna smesa.
4. Kašikom od pripremljene smese oblikovati uštipke i spuštati ih u vrelo ulje. Pržiti sa obe strane dok ne porumene. Potom ih spuštati na papirnu salvetu da se upije suvišna masnoća.
5. Pržene uštipke preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)