Sastojci:
- 300 g lisnatog testa
- 3 mlade tikvice
- 200 g mladog sira
- 1 kašika brašna
- 100 g suvog vrata
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica seckane mirođije
- 2 kašike ulja
- so
- biber
Priprema:
1. Tikvicama odseći vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti tikvice, mladi sir, suvi vrat, umućena jaja, brašno i crni luk. Dodati mirođiju i začine po ukusu pa promešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Lisnato testo istanjiti oklagijom.
5. Okruglu tepsiju nauljiti te dno i bočne stranice obložiti lisnatim testom. Preko testa naneti fil od tikvica i poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Priprema: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)