Sastojci:
- 400 g tankih kora za pitu
- 100 g margarina
- 2 manje glavice crnog luka
- 500 g mlevene junetine
- 1 dl belog vina
- 8 kašika kečapa
- 3 jajeta
- 40 g parmezana
- 3 kašike prezli
- 2 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
Za preliv:
- 3 dl jogurta
- 3 jajeta
- 1 veza vlašca
- prstohvat belog luka u prahu
Priprema:
1. Dva jajeta obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
3. Zatim dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
4. Dodati belo vino, kečap i začine po ukusu i ostaviti da se dinsta na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne
uvri.
5. U ohlađen fil dodati rendana jaja, parmezan, umućeno presno jaje i prezle pa polako promešati.
6. Kore za pitu poprečno preseći napola tako da se od jedno kore dobije dva pravougaonika.
7. List kore premazati sa malo otopljenog margarina, a potom na njega staviti 2 kašike pripremljenog fila. Bočne stranice presaviti 2 cm ka unutra i urolovati. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.
8. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa poslagati pripremljene rolnice.
9. Posebno umutiti jogurt, jaja, sitno seckani vlašac i beli luk u prahu. Rolnice preliti pripremljenim umakom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)