Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 150 g praške šunke
- 200 g mladih tikvica
- 200 g šargarepe
- 100 g švapskog sira
- 250 g pšeničnog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g kečapa
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Šargarepe očistiti i izrendati na krupno rende. Tikvice zajedno sa korom takođe izrendati na krupno rende.
3. Mikserom umutiti jaja, jogurt, ulje, švapski sir, mešavinu kukuruznog i pšeničnog brašna i praška za pecivo.
4. U pripremljenu smesu dodati šargarepu, tikvice, prašku šunku i začine po ukusu pa polako promešati.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljenu smesu i odozgo je išarati kečapom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)