Sastojci:
- 20 kanelona
- 300 g praške šunke
- 200 g šampinjona
- 300 g švapskog sira
- 100 g margarina
- 2 kašike brašna
- 2 glavice crnog luka
- 4 dl mleka
- 150 g kačkavalja
- 300 g pelata paradajza
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Prašku šunku, šampinjone i crni luk iseći na kockice.
3. Otopiti 50 g margarina i na njemu propržiti polovinu seckanog crnog luka.
4. Dodati šampinjone i šunkaricu pa dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Potom dodati švapski sir, začine po ukusu i promešati.
6. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti 50 g margarina te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno
dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotov sos dodati rendani kačkavalj, začine po ukusu i promešati.
7. Sos od paradajza pripremiti na sledeći način: na malo ulja propržiti preostali luk te dodati pelat paradajza i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
8. Pripremljenim filom od šunke napuniti kanelone.
9. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa pa poslagati kanelone i preliti ih preostalim bešamelom. Preko bešamela sipati sos od paradajza.
10. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 minuta.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)