Sastojci:
- 500 g testenine po želji
- 350 g mladih tikvica
- 1 manja glavica crnog luka
- 80 g pančete
- 20 g parmezana
- 4 dl neutralne pavlake
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Tikvice oprati, odseći im vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
3. Pančetu iseći na tanke štapiće.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati pančetu te i nju kratko propržiti.
5. Kada pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju.
6. Zatim dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začine po ukusu te kuvati na umerenoj temperaturi 10 min. dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procediti od suvišne tečnosti.
8. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)