Sastojci:
- 200 g tankih kora za pitu
- 12 prepeličjih jaja
- 250 g mladog sira
- 100 g švapskog sira
- 220 g praške šunke
- 200 g spanaća
- 1 jaje
- 1 dl pavlake
- 1,5 dl mleka
- mešavina začina, so
- ulje
Način pripreme:
1. Tanke kore za pitu unakrsno preseći da bi se od svake kore dobilo četiri pravougaonika.
3. Mladi sir izmrviti, a prašku šunku iseći na kockice.
4. Sjediniti prašku šunku, švapski i mladi sir te dodati začine po ukusu i promešati.
5. Kalupe za mafine nauljiti pa svako udubljenje obložiti tankim korama za pitu. Krajeve kora saviti ka unutra da ne bi visili.
6. Preko kora rasporediti malo fila od sira i šunke, a zatim naneti malo spanaća.
7. U sredini spanaća napraviti udubljenje pa u svako razbiti po jedno prepeličje jaje.
8. Posebno umutiti jaje, pavlaku i mleko te dobijenom smesom zaliti prostor oko prepeličjih jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)