Sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan
- 2 jajeta
- 150 g brašna
- prezli po potrebi
- 300 g švapskog sira
- 100 g pečenice
- 200 g majoneza
- prstohvat belog luka u prahu
- 80 g kiselih krastavaca
- 1 manja zelena salata
- mešavina začina
- so, ulje
Način pripreme:
1. Plavi patlidžan zajedno sa korom uzdužno iseći na listove, a zatim svaki list uzdužno preseći napola. Potom ih posoliti i ostaviti da puste sok.
3. Pečenicu i kisele krastavce iseći na kockice te sjediniti sa švapskim sirom, belim lukom u prahu, začinima po ukusu i promešati.
4. Listove zelene salate oprati i uzdužno iseći na trake širine patlidžana.
5. Na svaki list pohovanog patlidžana staviti traku zelene salate, premazatim filom od švapskog sira te urolovati i pričvrstiti čačkalicom. Rolnice poslužiti uz majonez.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)