Sastojci:
- 4 dl osnovne smesa za palačinke
- 1 zelena salata
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2,5 dl pavlake
- 4 kisela krastavca
- prstohvat belog luka u prahu
- 200 g kupusa
- 4 krompira, ulje
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Osnovnu smesu za palačinke sipati u plastičnu flašu sa suženim otvorom.
3. Piletinu iseći na tanke trake i začiniti po ukusu pa je propržiti na vrelom ulju da porumeni.
4. Posebno sjediniti pavlaku, rendane kisele krastavce, beli luk u prahu i začine po ukusu.
5. Sveži kupus izrendati na rende. Krompir oguliti i iseći na štapiće, a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
6. Uzeti jednu mrežastu palačinku i prekriti je listovima zelene salate. Listove premazati smesom od pavlake, preko nje rasporediti malo piletine, kupusa i pomfrita i pažljivo urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još palačinki.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)