Sastojci:
- 4 veća krompira
- 200 g goveđe pršute
- 1 manji praziluk
- 100 g kačkavalja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 dl goveđe supe
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Krompir dobro oprati a potom zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi.
3. Praziluk iseći na kockice, 4 lista goveđe pršute izdvojiti i ostaviti sa strane a preostalu pršutu iseći na kockice.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk. Potom dodati seckani krompir i pršutu, goveđu supu, peršun i začine po ukusu pa promešati.
5. Pripremljenim filom napuniti krompire, dekorisati listovima pršute i posuti rendanim kačkavaljem. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu posudu i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 20 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)