Sastojci:
- 7 palačinki
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 30 g putera
- 2 ravne kašike brašna
- 4 dl mleka
- 30 g parmezana
- 250 g pelata paradajza
- 200 g kačkavalja
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
- origano
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Potom dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti da promeni boju.
meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Uz neprestano mešanje postepeno dolivati mleko dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
4. Pelat paradajza izmiksati sa malo origana.
5. Na svaku palačinku naneti malo fila od mesa i urolovati. Potom jednu palačinku iseći na 4 dela.
6. U manju nauljenu vatrostalnu posudu sipati polovinu bešamel sosa i naneti polovinu pelata paradajza. Rolnice palačinki vertikalno slagati jednu do druge dok se ne popuni posuda. Odozgo preliti ostatkom bešamela i pelata pa posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)