Sastojci:
- 250 g brašna
- 100 g margarina
- 4 jajeta
- 2,5 dl mleka
- 100 g kačkavalja
- 1 prašak za pecivo
- 250 g švapskog sira
- 150 g pečenice, so
Priprema:
1. Margarin penasto umutiti, dodati jaja i mleko te mutiti još 2 minuta.
3. Na kraju dodati rendani kačkavalj i promešati varjačom.
4. Kalup za galete zagrejati pa u njega sipati 3/4 kutlače umućene smese. Preklopiti i peći dok ne porumeni i počne da se odvaja od ivica kalupa. Na isti način od preostalog testa ispeći još slanih galeta.
5. Pečene galete poslužiti uz švapski sir i listove pečenice.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)