Sastojci:
Za testo:
- 700 g mekog brašna
- 250 g sitnog sira
- 1 dl pavlake
- 150 g margarina
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 1 svež kvasac
- 1 kašičica šećera
- 1 dl mleka
- 200 g kačkavalja
- 0,5 dl maslinovog ulja
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, švapski sir, dva jajeta, omekšao margarin, pavlaku i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, premazati ga maslinovim uljem, posuti rendanim kačkavaljem i urolovati. Rolat ostaviti da miruje 20 min.
4. Zatim rolat istanjiti oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa okruglom modlom izvaditi pogačice.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pogačice te ih premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)