Sastojci:
- 250 g margarina
- 250 g sira u krišci
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 300 g dimljenih kobasica
- so
- susam
Priprema:
1. Omekšali margarin penasto umutiti pomoću miksera.
3. Umešeno testo ostaviti da miruje u frižideru najmanje 120 min.
4. Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
5. Potom okruglim kalupom prečnika 5 cm na polovini testa izvaditi kolutove. Od preostalog testa izvaditi manje kolutove prečnika 4 cm.
6. Dimljenu kobasicu iseći na kolutove.
7. Na veće kolutove testa u sredinu kobasicu a ivice testa premazati belancetom. Odozgo ih prekriti manjim kolutovima testa pa ivice pomoću viljuške pritisnuti da se slepe.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati punjene pogačice. Premazati ih žumancetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)