Sastojci:
- 800 g mekog brašna
- 1 svež kvasac
- 5 dl mleka
- 250 g margarina
- 1 kašičica šećera
- 200 g šunkarice
- 150 g kačkavalja
- 250 g švapskog sira
- 1 jaje
- susam, so
Priprema:
1. Sjediniti 2 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Potom izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Umešeno testo ostaviti 30 min. da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti u pravougaonik debljine 0,5 cm. Preko testa izrendati jednu trećinu margarina pa testo urolovati. Ostaviti 20 min. da odmori pa ga istanjiti te isti postupak ponoviti još dva puta.
5. Posebno sjediniti seckanu šunkaricu, rendani kačkavalj i švapski sir pa dobro izmešati.
6. Umešeno testo ponovo istanjiti u pravougaonik debljine 0,5 cm.
7. Po polovini testa rasporediti gomilice fila i preklopiti drugom polovinom testa. Zatim okruglim kalupom oko gomilice sa filom istiskivati pogačice.
8. Oblikovane pogačice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)