Sastojci:
- 500 g tortelina sa sirom
- 500 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 100 g mariniranih šampinjona
- 100 g kečapa
- 5 dl mleka
- 60 g putera
- 2 kašike brašna
- 3 trougla topljenog sira
- 250 g kačkavalja
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Torteline obariti u slanoj vodi pa ih procediti od suvišne tečnosti.
3. Pred kraj dinstanja dodati seckane marinirane šampinjone, kečap, začine po ukusu i promešati.
4. Posebno u manjoj posudi otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati kako bi se dobio ređi sos.
5. U bešamel sos dodati topljeni sir, začine po ukusu i promešati.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati polovinu tortelina, preliti ih sa malo bešamela i naneti fil od mlevenog mesa. Preko mesa posuti polovinu rendanog kačkavalja i naneti preostale torteline. Preliti ostatkom bešamel sosa i posuti drugom polovinom kačkavalja.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)