Sastojci:
- 12 listova praške šunke
- 4 parčeta hleba
- 200 g kačkavalja
- 200 g šampinjona
- 3 dl mleka
- 1 glavica crnog luka
- 3 jajeta
- 2 kašike putera
- 2 kašike ulja
- 2 dl neutralne pavlake
- mešavina začina, bosiljak
Priprema:
1. Hleb preliti mlekom, a zatim ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
3. U teflonskom tiganju otopiti kašiku putera i na njemu propržiti crni luk. Zatim dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti dinstano povrće, izmrvljeni hleb, polovinu kačkavalja, preostali puter i jedno jaje. Dodati začine po ukusu i izmešati.
5. Na list praške šunke staviti malo pripremljenog fila, bočne stranice saviti ka unutra i urolovati. Od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene rolnice. Preliti ih mešavinom neutralne pavlake i jaja pa posuti preostalim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)