Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g spanaća
- 200 g šampinjona
- 3 struka mladog luka
- 1 dl ulja
- 300 g mladog sira
- 300 g švapskog sira
- 3 jajeta
- so
Za preliv:
- 4 dl jogurta
- 3 jajeta
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Očišćeni spanać obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Šampinjone iseći na listove, a mladi luk na kolutove. Potom propržiti na malo ulja da povrće omekša a suvišna tečnost uvri.
3. U većoj posudi sjediniti spanać, izmrvljeni mladi sir, jaja, švapski sir i dinstano povrće. Posoliti po ukusu i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Uzeti dve kore za pitu, složiti ih jednu na drugu i poprskati sa malo ulja. Zatim odozgo rasporediti malo fila i urolati. Na isti način filovati i preostale kore.
5. Tepsiju nauljiti te u nju oslagati filovane rolne i iseći ih na kocke.
6. Posebno umutiti jogurt, jaja i prašak za pecivo pa preliti preko pite. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)