Sastojci:
- 600 g belog krompira
- 2 jajeta
- 250 g praške šunke
- 1/2 praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- brašna po potrebi
- 200 g majoneza
- 40 g parmezana, so
Za paniranje:
- 2 jajeta
- prezle po potrebi
- 4 dl ulja
Priprema:
1. Beli krompir obariti zajedno sa ljuskom. Zatim ga oguliti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađeni krompir sjediniti sa jajima, parmezanom i uljem. Posoliti po ukusu te postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo, te mesiti dok se ne dobije mekše, glatko testo.
3. Prašku šunku iseći na kockice.
4. Testo od krompira pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom za krofne na testu izvaditi krugove.
5. Na polovinu svakog kruga staviti kašičicu seckane salame i preklopiti. Krajeve testa pritisnuti da se slepe.
6. Krokete uvaljati u umućena jaja pa u prezlu. Zatim ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Pržene krokete preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)